Visit Meløy

Glomfjord-området

Turer på egen hånd
Tar du av FV 17 mellom Svartistunellen og Fykantunellen kommer du inn på Fjellveien. Den tar deg innover fjellet til Namnlaus-høyden/Storglomvassdammen eller Holmvassdammen, ca 9 km fra FV 17.

Rallarmarsjen og Fykantrappene - 1129 trinn
Første parkeringsmulighet når en kjører inn på Fjellveien er på høyre side langs vannet. Etter 100 meter kommer en ny parkering på venstre side. Parker på en av disse om du ønsker å gå Rallarmarsj-stien opp til "Papphuset" og videre over til Nedre Navervann. Ned til veien kommer du enten ved og gå tilbake, eller ved å gå de 1129 trappetrinnene som starter like ved gondol-stasjonen. Anlegget er et av de best bevarte utendørs trappeanlegg i Europa!
Fra parkeringen ved det gamle gondolhuset er det ca 3 km vandring langs en god asfaltert vei tilbake til bilen.

Utsiktspunkt
Fortsetter du i bilen innover langs Fjellveien, starter oppstigningen ved enden av Fykanvannet. Første tunell dukker opp, den er ca 1,5 km lang, litt bratt og uten lys, men ikke farig å kjøre - dette område brukes mye av lokalbefolkningen! Gjennom tunnellen kommer du etterhvert til ett veikryss med skilting til Storglomvassdammen og Holmvassdammen. Beste utsiktspunkt til Svartisen er fra Holmvassdammen. Parker ved dammen og fortsett til fots opp på toppen av dammen. Herfra er det sti til venstre videre opp på fjellet. 
 

Nasjonalparkene

Tar en til venstre i ovenfornevnte kryss, kommer en til Storglomvassdammen og Namnlaus-høyden. Herfra kommer du fort inn i Láhko nasjonalpark (188 kv.kilometer)  

  • T-merket sti mot Gråtådalsstua og Beiarn/Saltfjellet og mot Fellvass-stua og Sundsfjord, se www.bot.no
  • Glomfjord Jeger-& Fiskeforening har 5 hytter i område som er mulig å leie se www.glomfjellet.info
  • Fjellområdet har bl.a mange fine fiskevann, grotter, flora, bær og mange fine teltplasser.


La'hko nasjonalpark grenser opp mot Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark og Langvassdalen-Ruffedalen naturreservat og er dermed en del av de største verneområdekompleksene i Norge.
I nasjonalparkområdet kan du raste hvor du vil og overnatt gjerne i telt. Husk og rydd etter deg og ta søpla med hjem. For mer info www.nasjonalparker.no

Fjellturer
Fjelltrimmen i Meløy, 16 merkede turposter i regi av Meløy kommune se www.meloy.kommune.no/fjelltrimmen

 

Vinter

Glomfjord Alpinsenter har stolheis og skitrekk, se www.glomfjordalpinsenter.no

Hav-fiske
Bor du på f.eks Kvitbrygga, kan du leie båt og dra ut på egen hånd. Flere av de andre overnattingsanleggene har båter til utleie.


Ferskvannsfiske
Fjellene rundt Glomfjord har mange fine fiskevann og teltplasser, Glomfjord Jeger-& Fisk har 5 hytter til utleie www.glomfjellet.info

Kultur
Nord Norsk revyfestival arrangeres annethvert år, første helg i juli, på Ørnes.
Revylag fra Svalbard i nord til Bindal i sør deltar.